Tartaletky v hlavní roli
Obliba tartaletek, jednoporcových dezertů a menších zákusků mezi spotřebiteli roste. A byly to právě tartaletky, které byly naší hlavní motivací k vylepšení stávající receptury směsi Mamas Pie.
Docílit zlatavého korpusu, křehkého na skus a přitom dostatečně pevného pro další zpracování. Získat těsto s příjemnou vanilkovou příchutí, které jde zpracovávat ručně i strojově na trezírovacím stroji nebo stroji na tartaletky. A nejen to. Využít stejného těsta i na mřížkové koláče, křehké máslové sušenky, třené máslové pečivo, cukroví či korpusy pod cheesecake.
Tartaletky jsou jedinečné svou jednoduchostí a variabilitou. Tyto křehké košíčky si můžete připravit předem, zamrazit či dopéct, a pak už jen dohotovovat podle svých představ. Dáváte přednost klasice v podobě vanilkového krému a čerstvého ovoce, nebo raději experimentujete? Nebojte se kombinovat. Přimíchejte do těsta černé kakao, mleté oříšky nebo sekanou čokoládu, přidejte mousse, čokoládovou ganáž či ovocné náplně a získáte pokaždé tartaletku jinou.