Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mandlový chlebíček

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 870 g Golden Pie
523 g Vaječná melanž
523 g Olej
84 g Voda
100 g Marzipan
Dekorace: 200 g Mandle (sekané)

Příprava

Těsto: Marcipán rozdrobíme na malé kousky a vložíme do kotle s ostatními surovinami. Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje, dokud těsto není vymíchané do hladka.

Kompletace: Připravené a odlučovací emulzí CARLEX® vystříkané chlebíčkové formy vysypeme mandlemi. Poté nadávkujeme připravenou hmotu do formy a pečeme při 150-180°C cca 60 min. (dle typu pece).

Mandlový chlebíček

Products

Maro Marzipan 1:3

Pravý holandský marcipán určený pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, standardně dodáván v poměru 1:3 (mandlová hmota : cukr).

Golden Pie

Směs pro výrobu koláčů z lité třené hmoty, chlebíčků či muffinů. Těžší hmota, kterou ovoce nepropadá. Těsto po upečení zůstává dlouho vláčné. Vyznačuje se zlatavou barvou, méně sladkou chutí a vanilkovou vůní.