Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Vánoční ovocný cake

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 80 g Basis Cake
40 g ZeLa Delikatess
40 g Vaječná melanž
Náplň 24 g kandované ovoce
16 g rum
40 g ON Perníková povidla

Příprava

Hmota 1: Kandované ovoce máčíme v rumu. Následně všechny suroviny mícháme lyrou na pomalý chod stroje 4 minuty. Tuk musí být změklý a mít pokojovou teplotu.

Hmotu nadávkujeme do chlebíčkové formy, a navrch nastříkáme pruh povidel.

Pečeme při teplotě 170°c při otevřených odtazích cca 45-55 minut dle gramáže a typu pece.

Vánoční ovocný cake

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.