Vánoční zázvorový věnec
Vánoční zázvorový věnec
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto: | 200 g | Basis Cake |
200 g | vaječná melanž | |
200 g | Maro Marzipan | |
100 g | Arabesque Noir 72 | |
100 g | vlašské ořechy (drcené) | |
100 g | kandovaný zázvor (nasekaný) | |
30 g | rum | |
6 g | skořice (mletá) | |
2 g | hřebíček | |
Náplň: | 60 g | Džem s černým rybízem pasírovaný |
Dekorace: | 60 g | Arabesque Lait 34 |
60 g | Arabesque Noir 58 | |
50 g | vlašské ořechy (půlky) | |
50 g | kandovaný zázvor |
Příprava
Těsto: Marcipán nakrájíme na 1 cm kostičky, smícháme s ořechy, zázvorem, kořením a rumem. Směs s vaječnou melanží mícháme lyrou do hladké konzistence. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a marcipánovo-ořechovou směs. Hmotu vložíme do hladké bábovkové formy (věnce) a pečeme při 170-180°C po dobu 45 min.
Náplň: Džem zahřejeme a ještě za tepla džemem výrobek potřeme.
Kompletace: Čokoládu vytemperujeme. Korpus polijeme čokoládou a dekorujeme zázvorem a ořechy.
Suroviny na 1 ks.
Products
Maro Marzipan 1:3
Pravý holandský marcipán určený pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, standardně dodáván v poměru 1:3 (mandlová hmota : cukr).
Arabesque Lait 34
Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Arabesque Noir 58
Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Arabesque Noir 72
Kvalitní belgická hořká čokoláda se 72% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.