Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Borůvkový košíček

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 310 g Mamas Pie
85 g Debic máslo tradiční
25 g voda
Náplň: 185 g Frutafill borůvkový
260 g Milram 35%
260 g voda
130 g Zeesan jogurt
Dekorace: 80 g borůvky

Příprava

Korpus: Směs se studeným máslem mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme. Těsto rozválíme na 3 mm silný plát. Z těsta vykrojíme obdélník odpovídající výšce a obvodu košíčku, kulatým tvořítkem vykrojíme těsto na dno. Těslo vložíme do papírových košíčků na muffiny, spoje přitlačíme k sobě. Pečeme při 170-180°C cca 15-25 min. do růžova. Po vychladnutí odstraníme papír.

Náplň: Zeesan s vodou smícháme a přidáme k ušlehané smetaně a Frutafillu.

Kompletace: Pomocí hladké trubičky košíček naplníme náplní, dekorujeme čerstvými borůvkami a mátou.

Borůvkový košíček

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).