Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cake pops

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1 277 g Piškot světlý
168 g Vaječná melanž pekařská
55 g voda
Hmota 2 234 g Čokoláda Arabesque BLANC 29
59 g Milram 35%
199 g mascarpone
234 g Čokoládová dekorace
23 g citronová šťáva
Poleva 344 g Čokoláda Arabesque BLANC 29
56 g olej řepkový

Příprava

(receptura na 50ks)

Hmota 1
: Všechny suroviny šleháme 6 minut metlou na 3. stupeň, dáme do ráfku a pečeme na 180°C cca 35 minut. Upečené těsto rozdrobíme.

Hmota 2: Smetanu sváříme, přelijeme čokoládu a promíchám. Přidáme rozdrobený piškot, citronovou šťávu, mascarpone a čokoládovou dekoraci. Vše promícháme a vychladíme. 

Poleva: Čokoládu s olejem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Kompletace: Z hmoty vytvarujeme kuličky cca 25g, do každé zapíchneme špejli, namočíme do polevy a dekorujeme.

Cake pops