Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Čokoládový mousse s lesním ovocem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 130 g Mamas Pie
35 g Debic máslo tradiční
10 g voda
Náplň 1 305 g Milram smetana ke šlehání 35%
75 g Zeesan Čoko
60 g voda
Náplň 2 50 g Frutafill Lesní ovoce
1 g želatina plátková
Dekorace velvet spray

Příprava

Hmota: Mamas pie a studené máslo mícháme do konzistence drobenky. Přidáme vodu a vymícháme v hladké těsto. 

Náplň 1: Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence a přidáme Zeesan Čoko předem rozmíchaný ve vodě.

Náplň 2: Frutafill lesní ovoce zahřejeme a přidáme namočenou želatinu,promícháme tak aby se želatina rozpustila.

Kompletace: Hotové těsto rozválíme na 4mm a vykrájíme kolečka, které vložíme mezi silikonové folie a pečeme na 180°C cca 8-10 min. Do silikonové formy nastříkáme hotovou čokoládovou náplň a dáme do šokeru zamrazit. Zmražený dezert vyloupneme z formy, položíme na mřížku a přestříkáme čokoládovým velvet sprejem. Dezert přilepíme na sušenku, dekorujeme Frutafillem .

Čokoládový mousse s lesním ovocem