Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Duhový dezert

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 969 g Basis Cake
310 g Vaječná melanž P
310 g olej řepkový
310 g podmáslí zakysané
97 g Compound pistácie
5 g barva potravinářská zelená
Náplň 5500 g Milram 35%
2750 g Zeesan tvaroh
2750 g voda
Poleva 1 261 g voda
870 g Paletta Neutral
870 g Paletta Cold Neutral
barva potravinářská červená
barva potravinářská zelená
Dekorace 2000 g drobečky

Příprava

Hmota:
Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Hmotu rozetřeme do plátů a pečeme při 200 °C po dobu 10-12 minut, dle druhu pece.

Náplň:
Smetanu ušleháme. Ztužovač Zeesan tvaroh rozmícháme s vodou a přidáme ušlehanou smetanu.

Poleva:
V hrnci rozehřejeme Palettu Neutral s vodou (max. 80°C), přidáme Palettu Cold. Část polevy obarvíme červenou, část zelenou barvou a za stálého ohřívání promícháme, glazura by měla být hladká. Aplikujeme při teplotě cca 50°C na mražený výrobek.

Komletace:
Z plátu vykrojíme kolečka a vložíme je do připravených formiček na dno. Zastříkneme náplní, přiklopíme druhým kolečkem a zatřeme zbytkem náplně. Dáme zamrazit. Mražený výrobek vyklopíme, polijeme barevnými polevami, obalíme v drobečcích a dekorujeme dle fantazie.

Suroviny na přípravu 100ks dezertů.

Duhový dezert

Products

Biskvit zelený čaj

Cukrářská směs vhodná na přípravu výrobků na bázi třené hmoty. Výrobky mají zajímavou a zároveň příjemnou příchuť a barvu zeleného čaje, jsou svěží a šťavnaté. Ze směsi můžete připravit jemné dezerty, rolády, lité koláče, cookies a další. Ačkoliv je chuť směsi opravdu specifická, je možné jí kombinovat s různými druhy ovoce, ořechy, pistáciemi nebo třeba čokoládou.

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.