Jogurtový řez s višněmi
Jogurtový řez s višněmi
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 100 g | Piškot světlý |
65 g | Vaječná melanž tekutá | |
20 g | Voda | |
10 g | Olej | |
Náplň: | 250 g | Zeesan Jogurt |
500 g | Voda | |
500 g | Šlehačka | |
500 g | Frutafill višňový | |
Dekorace: | 500 g | Paletta Neutral |
250 g | Voda | |
750 g | Frutafill višňový |
Příprava
Dekorace: Palettu s vodou zahřejeme na 80°C, smícháme s Frutafillem, nalijeme na plech vyložený fólií a necháme zachladit.
Náplň: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ¼ vyšlehané šlehačky vyšlehané ze 75%, metličkou zašleháme do hladka. Poté jemně vymícháme se zbylou šlehačkou. Nakonec přidáme Frutafill. Náplň pravidelně rozetřeme na Palettu.
Korpus: Všechny suroviny mimo oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Hmotu rozetřeme na plát a pečeme 7-10 min. při 240°C.
Kompletace: Z vychladlého plátu vykrojíme rozměr plechu a přiklopíme jím náplň. Po dokonalém vychlazení celý plech otočíme a vyklopíme. Stáhneme fólií a dekorujeme ovocem.
Products
Piškot světlý
Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.
Vaječná melanž
Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.
Paletta Neutral
Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.
Vaječná melanž
Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.