Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jogurtový řez s višněmi

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 100 g Piškot světlý
65 g Vaječná melanž tekutá
20 g Voda
10 g Olej
Náplň: 250 g Zeesan Jogurt
500 g Voda
500 g Šlehačka
500 g Frutafill višňový
Dekorace: 500 g Paletta Neutral
250 g Voda
750 g Frutafill višňový

Příprava

Dekorace: Palettu s vodou zahřejeme na 80°C, smícháme s Frutafillem, nalijeme na plech vyložený fólií a necháme zachladit.

Náplň: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ¼ vyšlehané šlehačky vyšlehané ze 75%, metličkou zašleháme do hladka. Poté jemně vymícháme se zbylou šlehačkou. Nakonec přidáme Frutafill. Náplň pravidelně rozetřeme na Palettu.

Korpus: Všechny suroviny mimo oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Hmotu rozetřeme na plát a pečeme 7-10 min. při 240°C.

Kompletace: Z vychladlého plátu vykrojíme rozměr plechu a přiklopíme jím náplň. Po dokonalém vychlazení celý plech otočíme a vyklopíme. Stáhneme fólií a dekorujeme ovocem.

Jogurtový řez s višněmi

Products

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.