Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelový dezert sbrusinkou

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1000 g Melisa směs
750 g Vaječná melanž tekutá
100 g voda
Náplň 215 g Debic Cream 32%
80 g Zeesan Neutral
65 g MIFI karamelová
70 g voda
Dekorace 100 g Brusinky v gelu

Příprava

Hmota:

Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň po dobu 7 minut. Hmotu rozetřeme na plát a pečeme při teplotě 220°C cca 8 minut.

Náplň:

Smetanu vyšleháme. Ztužovač Zeesan Neutral rozmícháme s vodou, přidáme MIFI karamelovou a vše pomalu vmícháme do šlehačky.

Kompletace:

Hotovou náplň nastříkáme do silikonových forem, zaklopíme vykrojeným plátem a dáme zamrazit. Po vyjmutí z forem dekorujeme brusinkovým gelem dle fantazie.

Karamelový dezert s brusinkou