Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Kokosový řez

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 290 g Piškot Vista
260 g Vaječná melanž
55 g voda
65 g olej slunečnicový
125 g Kokosová náplň
Náplň 1 200 g mléko polotučné
200 g Kokosová náplň
240 g voda
100 g Topcream
10 g rum
350 g Debic máslo tradiční
Náplň 2 50 g Fruitful Mango
50 g mango pyré

Příprava

Hmota: Všechny suroviny kromě oleje šleháme po dobu 7 minut na 3. rychlostní stupeň. Na poslední 2 minuty snížíme rychlost a přidáme olej. Forma 20 x 30 cm. Pečeme cca 35-40 minut na 180 °C (dle navážky a typu pece).

Náplně: Kokosovou náplň smícháme s mlékem a necháme odstát. Topcream smícháme s vodou a rumem a necháme odstát. Cca po 20 minutách obě hmoty spojíme dohromady a vyšleháme s máslem. Odebereme cca 1/3, kterou smícháme s Náplní 2.

Kompletace: Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme a na první korpus rozetřeme Náplň 1, přiklopíme druhým korpusem a rozetřeme na něj Náplň 2. Zaklopíme posledním korpusem. Rozetřeme tenkou vrstvou Náplně 2. Nakrájíme na požadované kusy, které dozdobíme hladkou špičkou s Náplní 1 a dekorujeme dle vlastní fantazie např. karamelovými vlasy.

Kokosový řez

Products

Piškot Vista

Směs pro nadýchaný piškotový korpus s pevnou texturou. Ideální na dortové korpusy, do formy na bábovku nebo beránka, použitelná i na pláty.