Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malinová kostka

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1000 g Piškot světlý SVS
600 g Vaječná melanž tekutá
200 g voda
Náplň 1: 60 g Džem extra meruňka
Náplň 2: 300 g Vanilmix cukrářský
900 g voda
Dekorace 1: 500 g maliny (mražené)
Dekorace 2: 250 g Paletta Neutral
250 g voda

Příprava

Korpus 1: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Plát pečeme při 170-250°C cca 7- 15 min., dle typu pece. 

Náplň 2: Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, vymícháme do hladka a necháme 10 min. odstát.

Kompletace: Na dno ráfku 30x20 vložíme plát, potřeme džemem a přiložíme druhý plát. Zatřeme polovinou Vanilmixu, přiklopíme třetím plátem a zatřeme zbytkem Vanilmixu. Na povrch nasypeme maliny a natřeme obarvenou Palettu Neutral, kterou jsme před tím rozehřáli s vodou.

(Suroviny na ráfek 30x20 cm)

Malinová kostka

Products

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Piškot světlý SVS

Směs pro výrobu světlých šlehaných piškotových hmot, vhodná především pro průmyslovou výrobu.