![Cukrářské receptury Cukrářské receptury](https://www.zeelandia.cz/receptury/cukrarske-receptury/@@images/image-1280-00b8ec16af3eb9a54bc2ca730367e66a.png)
![Cukrářské receptury Cukrářské receptury](https://www.zeelandia.cz/receptury/cukrarske-receptury/@@images/image-768-b0740a5ded6dc728569f27ab7973bdf6.png)
Malinová věžička
Malinová věžička
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Plát | 227 | g | Basis Cake |
114 | g | Debic máslo tradiční | |
136 | g | Vaječná melanž | |
23 | g | Compound pistácie | |
Makronky | 167 | g | Macaronmix |
33 | g | voda | |
barva | |||
Sněhová hmota | 13 | g | Bianca |
13 | g | voda | |
13 | g | cukr moučkový | |
13 | g | cukr krupice | |
Náplň | 433 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
108 | g | Zeesan malina | |
108 | g | voda |
Příprava
(receptura na 10 dezertů á 140g)
Plát: Všechny suroviny mícháme lyrou 4 minuty na 1 stupeň, na papír rozetřeme slabý plát a upečeme. Pečeme při teplotě 145°C po dobu cca 30-35 min.
Makronky: Směs s vodou a barvou mícháme lyrou 2 minuty, poté sáčkem nastříkáme malé makronky, necháme 1 hodinu okorat, pečeme na 135°C 20 minut
Sněhová hmota: Směs, vodu a cukr krupici šleháme na 3 stupeň 4 minuty, poté přidáme cukr moučka, zlehka zamícháme a sáčkem stříkáme malé pusinky, pečeme 3 minuty na 110°C poté dosoušíme při 90°C
Náplň: Šlehačku ušleháme do 2/3 tuhosti (jako smetanový jogurt). Ve vodě rozmícháme Zeesan, přidáme ho ke zbylé šlehačce a dobře společně promícháme.
Kompletace: Z plátu vykrojíme kolečka s průměrem cca 7 cm (cca 50g), na korpus sáčkem stříkneme krém, makronky přilepíme na bok zákusku, vršek zdobíme malinou, pistáciemi a nalámanou sněhovkou.
![Malinová věžička](https://www.zeelandia.cz/receptury/cukrarske-receptury/dezerty/malinova-vezicka/@@images/image-400-57dd89c2a01af647b4c32c638cf9118e.jpeg)