Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malinové pokušení

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 195 g pšeničná mouka hladká
130 g Debic máslo tradiční
65 g cukr krupice
10 g Vaječný žloutek
1 g sůl
Náplň 1 400 g Frutafill Malina
Náplň 2 300 g Debic Creme Brulee
Náplň 3 250 g Milram 35%
250 g Panna Cotta
Dekorace 90 g Paletta Neutral
90 g Paletta Cold Neutral
25 g voda
červená barva

Příprava

Receptura na 10 ks.

Těsto:
Mouku, sůl a na kostičky nakrájené studené máslo vložíme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Vychlazené těsto rozválíme na 4 mm, vykrojíme do formy o průměru 8 cm a pečeme při 180°C po dobu 15 min.

Náplň 3: Panna Cottu společně se šlehačkou vyšleháme do hladké konzistence. Polovinu náplně nastříkáme do silikonových forem, vstříkneme druhou polovinu Frutafillu a zatřeme zbylým krémem. Šokově zamrazíme.

Náplň 1: Frutafill nastříkáme do vychladlých korpusů.

Náplň 2: Creme Brulee ohřejeme na 70°C, nalijeme do tartaletek s malinovou náplní a necháme v lednici zatuhnout.

Dekorace: Palettu Neutral s vodouzahřejeme na 80°C, přidáme Palettu Cold Neutral, červenou barvu a za stálého ohřívání vymícháme do hladka. Před použitím můžeme přecedit přes sítko. Glazurou o teplotě cca 50°C přelijeme zamraženou Panna Cottu a necháme zatuhnout.

Kompletace: Tvary položíme na tartaletku. Dekorujeme dle fantazie, např. sekanými pistáciovými oříšky a dekorací z bílé čokolády.

Malinové pokušení

Products

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.