Malinové pokušení
Malinové pokušení
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 195 | g | pšeničná mouka hladká |
130 | g | Debic máslo tradiční | |
65 | g | cukr krupice | |
10 | g | Vaječný žloutek | |
1 | g | sůl | |
Náplň 1 | 400 | g | Frutafill Malina |
Náplň 2 | 300 | g | Debic Creme Brulee |
Náplň 3 | 250 | g | Milram 35% |
250 | g | Panna Cotta | |
Dekorace | 90 | g | Paletta Neutral |
90 | g | Paletta Cold Neutral | |
25 | g | voda | |
červená barva |
Příprava
Receptura na 10 ks.
Těsto: Mouku, sůl a na kostičky nakrájené studené máslo vložíme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme cukr a žloutek a spojíme v těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout. Vychlazené těsto rozválíme na 4 mm, vykrojíme do formy o průměru 8 cm a pečeme při 180°C po dobu 15 min.
Náplň 3: Panna Cottu společně se šlehačkou vyšleháme do hladké konzistence. Polovinu náplně nastříkáme do silikonových forem, vstříkneme druhou polovinu Frutafillu a zatřeme zbylým krémem. Šokově zamrazíme.
Náplň 1: Frutafill nastříkáme do vychladlých korpusů.
Náplň 2: Creme Brulee ohřejeme na 70°C, nalijeme do tartaletek s malinovou náplní a necháme v lednici zatuhnout.
Dekorace: Palettu Neutral s vodouzahřejeme na 80°C, přidáme Palettu Cold Neutral, červenou barvu a za stálého ohřívání vymícháme do hladka. Před použitím můžeme přecedit přes sítko. Glazurou o teplotě cca 50°C přelijeme zamraženou Panna Cottu a necháme zatuhnout.
Kompletace: Tvary položíme na tartaletku. Dekorujeme dle fantazie, např. sekanými pistáciovými oříšky a dekorací z bílé čokolády.
Products
Máslo
Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.
Máslo
Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.
Panna cotta
Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.