Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malinové tiramisu

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 633 g Piškot komplet sv.
367 g Voda
Sirup: 320 g Voda
160 g Cukr
5 g Káva (instantní)
Náplň 1: 330 g Zeesan Tiramisu
410 g Voda
1650 g Milram šlehačka 35%
Náplň 2: 1600 g Maliny (mražené)
Dekorace: 840 g Maliny

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. (dle typu stroje). Z hmoty natřeme 2 pláty 60x40 cm. Pečeme při 170-250°C cca 7-15 min. (dle typu pece).

Sirup: Cukr a kávu rozpustíme v horké převařené vodě.

Náplň 1: Zeesan rozmícháme v předepsaném množství vody a ručně vmícháme do ušlehané smetany.

Kompletace: Plát zalijeme kávovým sirupem. Na plát natřeme část krému, vyskládáme maliny, přiklopíme druhým plátem a znovu zatřeme náplní. Dekorujeme čerstvými malinami. Můžeme zasypat kakaem.

Malinové tiramisu

Products

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.

Piškot komplet

Kompletní směs se sušenými vejci pro přípravu šlehaných hmot, univerzálně použitelná pro pláty, korpusy i buflery.