

Malinový dortík
Malinový dortík
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 80 g | Melisa směs |
60 g | vaječná melanž | |
8 g | voda | |
Náplň 1: | 460 g | Panna cotta |
135 g | Milram šlehačka 35% | |
Náplň 2: | 100 g | Džem extra malina |
Dekorace: | 60 g | Paletta Cold Malina |
10 ks | maliny |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 minut. Hmotu rozetřeme na plech a pečeme při 200-230°C cca 8-12 min. Z korpusu po vychladnutí vykrajujeme oválky podle velikosti silikonové formy.
Náplň 1: Panna cottu se šlehačkou zahřejeme na teplotu 40-50°C. Silikonovou formu vystříkáme odlučovací emulzí CARLEX® a vysypeme moučkovým cukrem. Do formy nalijeme panna cottu, cca 0,5 cm pod okraj formičky. Dáme chladit do lednice asi na 4 hodiny.
Kompletace: Korpus potřený malinovým džemem přilepíme na panna cottu a celý dezert vyklopíme z formiček. Horní část zalijeme Palettou, dekorujeme čerstvými malinami a ozdobou ze Scaldisu.

Products
Paletta Miroir
Nátěrový gel s ovocným podílem pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.
Melisa směs
Směs pro výrobu šlehané hmoty medové barvy a oříškové chuti, vhodná na pláty i korpusy.
Panna cotta
Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.