Malinový éclair
Malinový éclair
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | 295 | g | Mamas Pie |
85 | g | Debic máslo tradiční | |
25 | g | voda | |
Náplň | 300 | g | Frutafill Malina |
Ganáž | 80 | g | Milram 35% |
120 | g | Arabesque Blanc 29 | |
Krém | 70 | g | Milram 35% |
55 | g | Frutafill Citron | |
15 | g | Debic máslo tradiční | |
15 | g | Arabesque Blanc 29 | |
500 | g | Milram 35% | |
Mátové želé | 25 | g | voda |
0,5 | g | plátková želatina | |
2,5 | g | čerstvá máta | |
gelová barva zelená |
Příprava
(Suroviny na 10ks)
Korpus: Mamas Pie a studené máslo nakrájené na menší kousky mícháme hákem do konzistence drobenky. Přidáme studenou vodu a vymícháme v hladké těsto. Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm, propícháme ježkem a vykrojíme do formy na éclair. Pečeme na 180°C cca 8-10 minut.
Malinová náplň: Upečený korpus naplníme Frutafillem ze dvou třetin.
Ganáž: Bílou čokoládu Arabesque přelijeme převařenou smetanou a rozmícháme do hladké pasty. Ganáž nalijeme až po okraj tartaletky a necháme zatuhnout.
Citronový krém: 70 g smetany Milram, Frutafill, máslo a čokoládu Arabesque přivedeme za stálého míchání k varu, přelijeme do misky, překryjeme potravinářskou fólií (na kontakt) a dáme vychladit. Vychlazenou náplň a 500g smetany společně vyšleháme. Krém nastříkáme na tartaletku.
Mátové želé: Želatinu vložíme do misky s vodou a necháme 5 min. nabobtnat. Mátu zalijeme vařenou vodou a necháme vylouhovat, poté mátu vyndáme. Přidáme barvu, želatinu a mícháním želatinu rozpustíme. Hmotu nalijeme do plechu vyloženého potravinářskou fólií, vychladíme v lednici a po zatuhnutí krájíme na malé kostičky. Tartaletku mátovým želé dodekorujeme.
Products
Mamas Pie
Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).