Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mandlová tartaletka s malinami

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1 25 g mandlová mouka
85 g cukr moučka
230 g hladká mouka
130 g Debic máslo tradiční
30 g Vaječná melanž
Hmota 2 80 g Debic máslo tradiční
50 g Maro marzipan
30 g cukr moučkový
80 g mandlová mouka
80 g Vaječná melanž
Náplň 1 50 g Fruitful Malina
50 g mražené maliny
1 g agar
250 g maliny čerstvé

Příprava

Receptura na 10 ks tartaletek.

Hmota 1:
Všechny sypké suroviny navažte do kotlíku a přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Míchejte hákem do drobenkové konzistence. Přidejte vaječnou melanž a zamíchejte těsto. Dejte chladit do lednice. Po vychlazení těsto tvarujte do tartaletkových formiček. Dno tartaletek propíchejte vidličkou a dejte chladit.

Hmota 2: Všechny suroviny kromě vajec dejte šlehat. Postupně přidávejte vaječnou melanž a šlehejte, až se suroviny spojí a vytvoří se nadýchaný krém. Ten nastříkejte pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou do 1/2 výšky vychlazených tartaletek. Pečte160°C cca 18minut dle typu pece.

Náplň 1: Maliny, agar a Frutafill malinový přiveďte v rendílku k varu a minutu povařte. Vzniklé želé dejte vychladit do lednice. Pomoci ponorného mixéru ztuhlé želé rozmixujte do hladké konzistence. Upečené a vychladlé tartaletky naplňte malinovým gelem a uhlaďte. Dozdobte čerstvými malinami.

Mandlová tartaletka s malinami