

Mandlová tartaletka s malinami
Mandlová tartaletka s malinami
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota 1 | 25 | g | mandlová mouka |
85 | g | cukr moučka | |
230 | g | hladká mouka | |
130 | g | Debic máslo tradiční | |
30 | g | Vaječná melanž | |
Hmota 2 | 80 | g | Debic máslo tradiční |
50 | g | Maro marzipan | |
30 | g | cukr moučkový | |
80 | g | mandlová mouka | |
80 | g | Vaječná melanž | |
Náplň 1 | 50 | g | Fruitful Malina |
50 | g | mražené maliny | |
1 | g | agar | |
250 | g | maliny čerstvé |
Příprava
Receptura na 10 ks tartaletek.
Hmota 1: Všechny sypké suroviny navažte do kotlíku a přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Míchejte hákem do drobenkové konzistence. Přidejte vaječnou melanž a zamíchejte těsto. Dejte chladit do lednice. Po vychlazení těsto tvarujte do tartaletkových formiček. Dno tartaletek propíchejte vidličkou a dejte chladit.
Hmota 2: Všechny suroviny kromě vajec dejte šlehat. Postupně přidávejte vaječnou melanž a šlehejte, až se suroviny spojí a vytvoří se nadýchaný krém. Ten nastříkejte pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou do 1/2 výšky vychlazených tartaletek. Pečte160°C cca 18minut dle typu pece.
Náplň 1: Maliny, agar a Frutafill malinový přiveďte v rendílku k varu a minutu povařte. Vzniklé želé dejte vychladit do lednice. Pomoci ponorného mixéru ztuhlé želé rozmixujte do hladké konzistence. Upečené a vychladlé tartaletky naplňte malinovým gelem a uhlaďte. Dozdobte čerstvými malinami.
