Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Mangové pokušení

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 290 g Mamas Pie
80 g Debic máslo tradiční
20 g voda
Náplň 1 200 g Fruitful Mango
Náplň 2 200 g Fruitful Mango
Náplň 3 150 g Milram šlehačka 35%
70 g QimiQ - smetanový základ
70 g Panna Cotta
g limetková šťáva
g meduňka
Náplň 4 250 g Milram šlehačka 35 %
250 g Panna Cotta
Poleva 90 g Paletta Neutral
90 g Fruitful Mango
30 g voda
SDekorace 100 g Čokoláda Arabesque Blanc 29

Příprava

Těsto: Směs a studené máslo mícháme hákem do konzistence drobenky, přidáme vodu a zpracujeme v těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout. Poté rozválíme na 3 mm, vykrojíme do formy na tartaletky a upečeme.

Náplň 1: Naplníme silikonové formy Fruitful Mango a šokově zamrazíme.

Náplň 2: Fruitfull Mango mixérem rozmixujeme.

Náplň 3: Qimiq v kotlíku metlou ušleháme do hladka, přidáme Panna Cottu, šťávu z limetky a vyšleháme. Přidáme ušlehanou šlehačku, jemně nakrájenou meduňku a promícháme.

Náplň 4: Panna Cottu společně se šlehačkou ušleháme do hladké konzistence. Z 2/3 naplníme silikonovou formu ve tvaru polokoule a vložíme zmrzlou náplň 1. Zatřeme tak, aby byl povrch hladký a vložíme do šokeru.

Poleva: V hrnci rozehřejeme Palettu Neutral s vodou, přidáme rozmixované Fruitful Mango a promícháme. Při teplotě cca 50°C poléváme mražený výrobek.

Dekorace: Bílou čokoládu nastrouháme na jemno a posypeme jí hranu výrobku.

Kompletace: Do upečené tartaletky stříkneme do 1/3 rozmixované mango, doplníme náplní 2 a necháme vychladit. Zmrzlé polokoule vyndáme z forem, položíme na odkapávací mřížku, polejeme polevou a hranu obsypeme strouhanou čokoládou a položíme na tartaletku.

Mangové pokušení

Products

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.