Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Minirolády

Receptura

Množství Výrobek
Hmota: 665 g Piškot světlý
400 g vaječná melanž
135 g voda
Náplň 1: Džem extra meruňka
Náplň 2: 3000 g mléko
300 g Pudingpor
250 g cukr
Dekorace: Paletta Cold

Příprava

Hmota: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň po dobu 8 min. Z hmoty natřeme plát 60x40 cm. Pečeme při 220-240°C po dobu cca 7 min.

Náplň 2: Do hrnce nalijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a dáme vařit, ve 1/3 mléka rozmícháme puding. Až se bude mléko vařit, nalijeme rozmíchaný puding a necháme 2 minuty provařit. 

Kompletace: Vychladlý plát potřeme meruňkový džemem a stočíme do rolády. Do silikonové formy nalijeme pudink a do něj vložíme podélně přepůlenou roládu. Necháme vychladit. Minirolády vyjmeme ze silikonové formy, potřeme Palettou a dekorujeme.

Minirolády

Products

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Pudingpor

Instantní směs pro přípravu klasického vařeného pudinku s vanilkovou příchutí.

Paletta Cold

Nátěrový gel pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.