Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Muffin a la Mimoň

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 840 g Biskvit špaldový s ořechy
420 g Vaječná melanž
420 g olej
Náplň 1: 360 g Frutafill Malina
Náplň 2: 100 g Vanilmix
280 g voda
Dekorace: 480 g Roll Decor potahovací
barva
Paletta Cold Neutral

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň po dobu 5 min. Těsto dávkujeme do košíčků na muffiny.

Náplň 1: Frutafill nastříkáme trubičkou na těsto a pečeme při 170°C cca 30-35 min.

Náplň 2: Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, hmotu vymícháme do hladka a poté necháme 10 min. odstát. Náplň nastříkáme do vzniklého důlku na povrchu vychladlého muffinu.

Dekorace: Část Roll Decoru obarvíme na žluto, tence vyválíme a pomocí Paletty Cold Neutral přilepíme na muffin. Z Roll Decoru vymodelujeme i zbývající části dekorace.

Suroviny na 24 ks.

Muffin a la Mimoň

Products

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.

Biskvit špaldový s ořechy

Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.

Roll Decor potahovací

Speciální hmota pro potahování cukrářských výrobků. S Roll Decorem se dobře pracuje, protože je plastický, snadno se rozvaluje a při potahování nepraská. Snese i vlhké prostředí lednice, z výrobku neslézá. Díky své sněhobílé barvě se hodí i na svatební dorty. Přibarvením docílíme krásných sytých barev.