

Orléans (pomerančový řez)
Orléans (pomerančový řez)
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus 1: | 100 g | Piškot světlý |
75 g | vaječná melanž | |
10 g | voda | |
Korpus 2: | 100 g | Piškot tmavý |
75 g | vaječná melanž | |
10 g | voda | |
Náplň 1: | 500 g | QimiQ |
200 g | mléko | |
75 g | cukr moučkaový | |
70 g | Compound pomeranč | |
190 g | Milram 35% | |
Dekorace: | 200 g | Paletta Cold Neutral |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme nejvyšší rychlostí stroje po dobu 6 min. Z hmoty na pečný papír natřeme pláty a pečeme při teplotě 220°C po dobu cca 8 min.
Náplň: QimiQ rozšleháme do hladka. Přidáme cukr, mléko a Compound. Vše prošleháme do hladka a nakonec vmícháme šlehanou šlehačku.
Kompletace: Na dno formy o rozměrech 10x60 cm vykrojíme světlý plát, na plát rozetřeme 1/2 náplně. Přiklopíme tmavým plátem a doplníme zbylou šlehačkou. Dáme vychladit.
Dekorace: Povrch dortu zatřeme Palettou.

Products
QimiQ - smetanový základ
Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.
Piškot tmavý
Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.
Compound
Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.