Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Orléans (pomerančový řez)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus 1: 100 g Piškot světlý
75 g vaječná melanž
10 g voda
Korpus 2: 100 g Piškot tmavý
75 g vaječná melanž
10 g voda
Náplň 1: 500 g QimiQ
200 g mléko
75 g cukr moučkaový
70 g Compound pomeranč
190 g Milram 35%
Dekorace: 200 g Paletta Cold Neutral

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme nejvyšší rychlostí stroje po dobu 6 min. Z hmoty na pečný papír natřeme pláty a pečeme při teplotě 220°C po dobu cca 8 min.

Náplň: QimiQ rozšleháme do hladka. Přidáme cukr, mléko a Compound. Vše prošleháme do hladka a nakonec vmícháme šlehanou šlehačku.

Kompletace: Na dno formy o rozměrech 10x60 cm vykrojíme světlý plát, na plát rozetřeme 1/2 náplně. Přiklopíme tmavým plátem a doplníme zbylou šlehačkou. Dáme vychladit.

Dekorace: Povrch dortu zatřeme Palettou.

Orléans (pomerančový řez)

Products

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Piškot tmavý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.