Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Podmáslový dezert s malinou

Skvělý smetanový dezert s podmáslím.

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 484 g Basis Cake
155 g Vaječná melanž tekutá
155 g olej řepkový
155 g podmáslí zakysané
48 g Compound pistácie
2 g barva potravinářská zelená
Náplň 330 g Zeesan Neutral
528 g Podmáslí zakysané
2642 g Milram 35%
Poleva 400 g Paletta Neutral
200 g Voda
400 g Džem extra Malina

Více informací

Hmota:
Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Hmotu rozetřeme do plátů a pečeme při 200 °C po dobu 10-12 minut, dle druhu pece.

Náplň:
Smetanu vyšleháme. Zeesan rozmícháme v podmáslí a přidáme ušlehanou smetanu.

Komletace:
Z plátu vykrájíme pomocí tvořítka kolečka. Silikonovou formu naplníme smetanovou náplní s podmáslím a zaklopíme vykrojeným korpusem. Po zamrazení vyklopíme z formy a dekorujeme Palettou Neutral smíchanou s malinovým džemem.

Suroviny na přípravu 100ks dezertů.

Podmáslový dezert s malinou

Products

Biskvit zelený čaj

Cukrářská směs vhodná na přípravu výrobků na bázi třené hmoty. Výrobky mají zajímavou a zároveň příjemnou příchuť a barvu zeleného čaje, jsou svěží a šťavnaté. Ze směsi můžete připravit jemné dezerty, rolády, lité koláče, cookies a další. Ačkoliv je chuť směsi opravdu specifická, je možné jí kombinovat s různými druhy ovoce, ořechy, pistáciemi nebo třeba čokoládou.

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.