

Profiteroles
Profiteroles
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus 1: | 400 g | Biskvit čokoládový |
320 g | Vaječná melanž | |
200 g | Olej | |
80 g | Voda | |
Korpus 2: | 1000 g | Brand 100 |
1500 g | Voda | |
Náplň 1: | 300 g | Vanilmix |
900 g | Voda | |
400 g | Debic Duo | |
Náplň 2: | 225 g | Debic Duo |
225 g | MIFI karamelová | |
Dekorace: | 290 g | Scaldis Dark |
210 g | Debic Duo |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 5 min.Hmotu rozetřeme na plech 60x40 a pečeme na 180-220°C.
Korpus 2: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 4 min. na 1. rychlostní stupeň, poté hmotu mícháme 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Nastříkáme kuličky a pečeme na 220°C cca 25 min.
Naplň 1: Vanilmix zamícháme s vodou a necháme 10min. odstát, poté šleháme do hladké konzistence. Přidáme vyšlehanou smetanu a ručně vmícháme (můžeme přidat rum).
Komletace: Čokoládový plát vložíme do ráfku 60x20 cm. Natřeme část karamelové náplně a naskládáme kuličky naplněné vanilkovým krémem. Každou novou vrstvu protíráme karamelovou náplní. Hotový výrobek dáme vychladit. Šlehačku svaříme se Scaldisem, částečně necháme zchladnout a výrobek polijeme.

Products
Brand 100
Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.
Vanilmix
Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.
MIFI karamelová
Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.