Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Profiteroles

Receptura

Množství Výrobek
Korpus 1: 400 g Biskvit čokoládový
320 g Vaječná melanž
200 g Olej
80 g Voda
Korpus 2: 1000 g Brand 100
1500 g Voda
Náplň 1: 300 g Vanilmix
900 g Voda
400 g Debic Duo
Náplň 2: 225 g Debic Duo
225 g MIFI karamelová
Dekorace: 290 g Scaldis Dark
210 g Debic Duo

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 5 min.Hmotu rozetřeme na plech 60x40 a pečeme na 180-220°C.

Korpus 2: Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 4 min. na 1. rychlostní stupeň, poté hmotu mícháme 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Nastříkáme kuličky a pečeme na 220°C cca 25 min.

Naplň 1: Vanilmix zamícháme s vodou a necháme 10min. odstát, poté šleháme do hladké konzistence. Přidáme vyšlehanou smetanu a ručně vmícháme (můžeme přidat rum).

Komletace: Čokoládový plát vložíme do ráfku 60x20 cm. Natřeme část karamelové náplně a naskládáme kuličky naplněné vanilkovým krémem. Každou novou vrstvu protíráme karamelovou náplní. Hotový výrobek dáme vychladit. Šlehačku svaříme se Scaldisem, částečně necháme zchladnout a výrobek polijeme.

Profiteroles

Products

Brand 100

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.