Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Queen (čokoládový mousse)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus 1: 100 ks čokoládová mřížka
Korpus 2: 295 g Piškot extra tmavý
175 g vaječná melanž
30 g voda
Náplň 1: 2030 g Arabesque Lait 34
2930 g Milram šlehačka 35%
40 g želatina (plátky)
Náplň 2: 200 g Frutafill višňový

Příprava

Korpus 2: Všechny suroviny šleháme po dobu 5 min. Z hmoty natřeme plát a pečeme na 200-230°C po dobu 8 min.(dle typu pece).

Náplň1: První část smetany převaříme a nalijeme na čokoládu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu a promícháme. Necháme zchladnout na cca 35°C. Druhou část smetany ušleháme a opatrně vmícháme do čokoládové hmoty.

Kompletace: Z upečeného plátu vykrajujeme kolečka, takové velikosti, aby se vešly do hotové čokoládové mřížky. Do mřížky vložíme vykrojený korpus, naplníme moussem a Frutafillem.

(Suroviny na 100 ks)

Queen (čokoládový mousse)

Products

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Arabesque Lait 34

Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.