Queen (čokoládový mousse)
Queen (čokoládový mousse)
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus 1: | 100 ks | čokoládová mřížka |
Korpus 2: | 295 g | Piškot extra tmavý |
175 g | vaječná melanž | |
30 g | voda | |
Náplň 1: | 2030 g | Arabesque Lait 34 |
2930 g | Milram šlehačka 35% | |
40 g | želatina (plátky) | |
Náplň 2: | 200 g | Frutafill višňový |
Příprava
Korpus 2: Všechny suroviny šleháme po dobu 5 min. Z hmoty natřeme plát a pečeme na 200-230°C po dobu 8 min.(dle typu pece).
Náplň1: První část smetany převaříme a nalijeme na čokoládu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu a promícháme. Necháme zchladnout na cca 35°C. Druhou část smetany ušleháme a opatrně vmícháme do čokoládové hmoty.
Kompletace: Z upečeného plátu vykrajujeme kolečka, takové velikosti, aby se vešly do hotové čokoládové mřížky. Do mřížky vložíme vykrojený korpus, naplníme moussem a Frutafillem.
(Suroviny na 100 ks)
Products
Piškot extra tmavý
Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.
Arabesque Lait 34
Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.