Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Řez s lesním ovocem

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 190 g Basis Cake
110 g vaječná melanž
95 g olej
Náplň: 220 g Frutafill lesní ovoce
550 g Milram 35%
550 g voda
275 g Zeesan jogurt
Dekorace: 100 g Paletta Cold Neutral
10 g Scaldis Dark
10 g Frutafill lesní ovoce
65 g borůvky, maliny

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Hmotu rozetřeme na plech 30x20 cm a pečeme při 170-180°C cca 30-35 min.

Náplň: Zeesan smícháme s vodou a přidáme k ušlehané smetaně a Frutafillu.

Dekorace: Scaldis nahřejeme, nalijeme na 5 cm širokou folii a rovnoměrně rozetřeme. Přejedeme zubatou kartou a stočíme i s folií do kolečka a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí folii opatrně odstraníme.

Kompletace: Na vychladlý korpus natřeme náplň a necháme zatuhnout. Povrch zatřeme Palettou, dekorujeme ozdobou ze Scaldisu, čerstvým ovocem a kapkami Frutafillu.

Suroviny na plech 30x20 cm.

Řez s lesním ovocem

Products

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.