Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Smetanový řez s jahodami

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1300 g Piškot světlý
830 g Vaječná melanž
260 g Voda
Náplň: 3500 g Debic Duo
800 g Zeesan jahoda
1000 g Voda
Dekorace: 400 g Paletta Cold Neutral

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. (dle typu stroje). Potom rozetřeme 3 pláty o rozměrech 60x80 cm (navážka 800 g). Pláty pečeme při teplotě 180-250°C (dle typu pece).

Náplň: Zeesan smícháme s vodou a poté ručně vmícháme do ušlehané šlehačky.

Kompletace: 3 pečené a vychlazené pláty slepíme připravenou jahodovou náplní. První vrstva 3000 g náplně a druhá 2300 g náplně. Po zchlazení potřeme povrch Palettou Cold Neutral, dekorujeme podle vlastní fantazie.

Smetanový řez s jahodami

Products

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Ken lactea 35%

Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.