Špaldová kostka s brusinkami a bílou čokoládou
Špaldová kostka s brusinkami a bílou čokoládou
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus 1: | 1000 g | Biskvit špaldový s ořechy |
500 g | vaječná melanž | |
500 g | olej | |
300 g | brusinky (sušené) | |
Korpus 2: | 150 g | Bianca |
150 g | cukr | |
150 g | voda (60°C) | |
Náplň 1: | 375 g | Arabesque Blanc 29 |
75 g | olej | |
Náplň 2: | 900 g | Arabesque Blanc 29 |
900 g | Milram šlehačka 35% | |
10 g | želatina |
Příprava
Korpus 1: Všechny suroviny kromě brusinek mícháme pomalu lyrou po dobu 8 min. Brusinky přidáme na konci míchání. Hmotu natřeme do ráfku o rozměrech 60x40 cm. Pečeme při 170°C cca 50 min.
Korpus 2: Všechny suroviny šleháme vysokou rychlostí šlehacího stroje do tuha. Nastříkáme požadované tvary. Pečeme při 150°C po dobu 5 min., poté dosoušíme při 90°C cca 35 min.
Náplň 1: Bílou čokoládu rozehřejeme, přilijeme olej a promícháme. Sněhové pusinky namáčíme v čokoládové hmotě a naskládáme na vychlazený korpus.
Náplň 2: Ušleháme 2/3 recepturního množství šlehačky. Zbývající smetanu svaříme, přisypeme čokoládu a přidáme namočenou želatinu. Schladíme na 30°C a poté pomalu přimícháváme ušlehanou smetanu. Hotovou náplní zalijeme povrch korpusu.
Dekorujeme sušenými brusinkami a plátky mandlí.
(Suroviny na plech 60x40 cm)
Products
Biskvit špaldový s ořechy
Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.
Arabesque Blanc 29
Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Bianca
Suchá směs pro výrobu bílkového krému a sněhového pečiva. S Biancou vytvoříte nádherně bílé sněhové pusinky či laskonky se stabilní, pevnou texturou a skvělou chutí. Výrobky jsou křupavé a přitom pevné pro další použití.