Tartaletka
s citronovým
krémem
Tartaletka
s citronovým
krémem
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Korpus | 295 | g | Mamas Pie |
85 | g | Debic máslo tradiční | |
25 | g | voda | |
Citrónový krém | 190 | g | Milram 35% |
155 | g | Frutafill Citron | |
75 | g | Arabesque Blanc 29 | |
75 | g | Debic máslo tradiční | |
Sněhová hmota | 150 | g | Bianca |
150 | g | voda |
Příprava
(Suroviny na 10ks)
Korpus: Mamas Pie se studeným máslem nakrájeným na kostky mícháme hákem do konzistence drobenky. Přidáme studenou vodu a vymícháme v hladké těsto. Těsto rozválíme na 3 mm, propícháme ježkem a vykrojíme do formy na tartaletky. Pečeme na 180 °C cca 8-10 minut.
Citronový krém: Všechny suroviny přivedeme za stálého míchání k varu, naplníme tartaletky a dáme vychladit.
Sněhová hmota: Biancu s vodou vyšleháme do tuhého sněhu. Hmotu na tartaletku stříkáme do spirály, opálíme kontury flambovací pistolí a posypem malinovým prachem nebo citrónovou kůrou.
Products
Mamas Pie
Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).