Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tartaletka
s citronovým
krémem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 295 g Mamas Pie
85 g Debic máslo tradiční
25 g voda
Citrónový krém 190 g Milram 35%
155 g Frutafill Citron
75 g Arabesque Blanc 29
75 g Debic máslo tradiční
Sněhová hmota 150 g Bianca
150 g voda

Příprava

(Suroviny na 10ks)

Korpus: Mamas Pie se studeným máslem nakrájeným na kostky mícháme hákem do konzistence drobenky. Přidáme studenou vodu a vymícháme v hladké těsto. Těsto rozválíme na 3 mm, propícháme ježkem a vykrojíme do formy na tartaletky. Pečeme na 180 °C cca 8-10 minut.

Citronový krém: Všechny suroviny přivedeme za stálého míchání k varu, naplníme tartaletky a dáme vychladit.

Sněhová hmota: Biancu s vodou vyšleháme do tuhého sněhu. Hmotu na tartaletku stříkáme do spirály, opálíme kontury flambovací pistolí a posypem malinovým prachem nebo citrónovou kůrou.

Tartaletka s citronovým krémem

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).