Tartaletka s překvapením
Tartaletka s překvapením
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota 1 | 270 | g | Mamas Pie |
76 | g | Debic máslo tradiční | |
27 | g | voda | |
16 | g | Arabesque kakao práškové | |
11 | g | černé kakao | |
Hmota 2 | 40 | g | Brand 100 |
60 | g | voda | |
Náplň 1 | 222 | g | Čokoláda Arabesque NOIR 58 |
278 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
Náplň 2 | 278 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
56 | g | Topcream | |
167 | g | voda | |
Poleva | 45 | g | Čokoláda Arabesque LAIT 34 |
13 | g | ořechy lískové | |
13 | g | olej slunečnicový |
Příprava
(receptura na 10ks)
Hmota 1: Směs Mamas pie prosejeme s kakaem, vložíme dohromady se studeným máslem nakrájeným na menší kousky do kotlíku a hákem mícháme do konzistence drobenky. Poté přidáme studenou vodu a necháme spojit v hladké těsto. Těsto rozválíme na 3 mm, propícháme ježkem a vykrojíme do formy na tartaletky. Pečeme 180°C 9 minut.
Hmota 2: Směs se studenou vodou mícháme 3 minuty na 1 stupeň, poté 7 minut na 2 stupeň stroje, na plech stříkáme malé profiterolky. Pečeme 180°C 20 minut.
Náplň 1: Čokoládu přelijeme vroucí šlehačkou, necháme malou chvíli stát, poté metlou rozmícháme do hladké pasty. Tou poté naplníme upečenou tartaletku a necháme minimálně 30 minut v chladu.
Náplň 2: Směs topcream smícháme s vodou, metlou ušleháme do hladké konzistence a necháme v chladu odstát, poté přidáme šlehačku a společně vyšleháme
Poleva: čokoládu rozpustíme, přidáme oříšky, olej a vše zamícháme
Kompletace: Upečené profiterolky naplníme náplní 2 a přelijeme polevou, takto připravené pokládáme na střed naplněné vychlazené tartaletky. Řezanou špičkou zdobíme náplní 2 okolo profiterolky.