Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tropický sen

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 368 g Mamas Pie
103 g Debic máslo tradiční
29 g voda
Náplň 1 800 g Frutafill Ananas Pomeranč
Náplň 2 565 g Milram 35%
130 g mléko polotučné
330 g Čokoláda Arabesque BLANC 29
15 g plátková želatina
Poleva 300 g Paletta Neutral
300 g Paletta Cold Neutral
100 g voda
Dekorace 200 g ořechy lískové

Příprava

(receptura na 20 ks)

Hmota
: Směs Mamas Pie se studeným máslem vymícháme do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme. Hotové těsto rozvalíme na 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru 8 cm. Pečeme mezi silikonovými podložkami na 180°C cca 10-12min.                                                                                   

Náplň 1.: Frutafill Ananas Pomeranč nastříkáme do malých silikonových polokoulí a šokově zamrazíme.

Náplň 2: Mléko a smetanu (cca 105g) svaříme, přidáme čokoládu a namočenou želatinu. Zchladíme na 38°C a přidáme zbytek ušlehané smetany. Jemně promícháme, dokud se nespojí.

Poleva: V hrnci rozehřejeme Palettu Neutral s vodou (max. 80°C), přidáme Palettu Cold a za stálého ohřívání promícháme. Gazura by měla být hladká. Aplikujeme při teplotě cca 50°C na mražený výrobek.           

Komletace: Do silikonové formy tvaru polokoule nastříkáme náplň 2 cca do 2/3, vmáčkneme náplň 1, zbylým krémem zahladíme a necháme zmrznout. Zmrzlou polokouli vyndáme z formy a přelijeme polevou. Obsypeme oříšky a položíme na sušenku.

Tropický sen