Tyčinka s karamelem
Tyčinka s karamelem
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 140 | g | Basis Cake |
45 | g | Pasterovaná vaječná melanž P | |
45 | g | olej | |
45 | g | podmáslí zakysané | |
10 | g | Arabesque kakao práškové | |
10 | g | ořechy lískové | |
Náplň 1 | 250 | g | Mifi karamelová |
Náplň 2 | 1090 | g | QIMIQ - smetanový základ |
35 | g | Compound Irský krém | |
75 | g | cukr moučkový | |
Poleva | 30 | g | Čokoláda Arabesque LAIT 34 |
9 | g | Zela Frying | |
5 | g | ořechy lískové | |
Dekorace | 20 | g | Čokoláda Arabesque NOIR 58 |
35 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
Příprava
Technologický postup (na 18 ks tyčinek):
Hmota 1: Všechny suroviny mimo ořechů mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. Před koncem míchání přisypeme ořechy. Z hmoty natřeme plát (na plát 40x60 cm je potřeba 800 g hmoty). Pečeme při 180°C po dobu 15 min.
Náplň 2: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence, přidáme Compound a moučkový cukr a promícháme.
Dekorace: Smetanu svaříme a přelijeme s ní čokoládu, vymícháme do hladka, necháme v lednici do druhého dne.
Kompletace: Do formy 10x60 vložíme plát, rozetřeme Mifi karamelovou, nalijeme náplň 2 a dáme zamrazit. Po zamražení nakrajíme požadované tyčinky.
Poleva: Čokoládu rozpustíme, přidáme tuk a ořechy. Polevou tyčinky polijeme a dáme vychladit. Dekorujeme vyšlehanou čokoládovou ganáží a lískovými oříšky.
Products
Arabesque Kakao práškové
Středně alkalické práškové kakao, se střední tmavostí, obsah kakaového másla cca 21% s velmi příjemnou čokoládovou chutí.