Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Vanilkovo-jahodový dezert

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 110 g Piškot extra tmavý
80 g Vaječná melanž tekutá
15 g Voda
Vanilková náplň: 600 g Debic Duo
400 g Presta Vanilla
Jahodová náplň: 100 g Jahody (čerstvé)
Dekorace: 400 g Paletta Cold Neutral

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychl. stupeň stroje 8 min. Natřeme plát, ze kterého po upečení vykrojíme kolečka o průměru 6,5 cm, nebo nastříkáme buflery, které budou mít po upečení stejný průměr. Při teplotě 170-250°C pečeme 7-15 min. (dle typu pece).

Vanilková náplň: Na konci šlehání šlehačky přidáme Prestu Vanilla.

Dekorace: Suroviny promícháme metličkou.

Kompletace: Tvořítka ve tvaru polokoule vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Trezírovacím sáčkem plníme vanilkovou náplň 0,5 cm pod okraj tvořítka, do středu vložíme nasekané jahody a přiklopíme korpusem. Necháme vychladit. Poté vyjmeme z formiček a poléváme Palettou obarvenou na červeno.

Suroviny na 10 ks (á 150 g)

Vanilkovo-jahodový dezert