Vanilkovo-jahodový dezert
Vanilkovo-jahodový dezert
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 110 g | Piškot extra tmavý |
80 g | Vaječná melanž tekutá | |
15 g | Voda | |
Vanilková náplň: | 600 g | Debic Duo |
400 g | Presta Vanilla | |
Jahodová náplň: | 100 g | Jahody (čerstvé) |
Dekorace: | 400 g | Paletta Cold Neutral |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychl. stupeň stroje 8 min. Natřeme plát, ze kterého po upečení vykrojíme kolečka o průměru 6,5 cm, nebo nastříkáme buflery, které budou mít po upečení stejný průměr. Při teplotě 170-250°C pečeme 7-15 min. (dle typu pece).
Vanilková náplň: Na konci šlehání šlehačky přidáme Prestu Vanilla.
Dekorace: Suroviny promícháme metličkou.
Kompletace: Tvořítka ve tvaru polokoule vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Trezírovacím sáčkem plníme vanilkovou náplň 0,5 cm pod okraj tvořítka, do středu vložíme nasekané jahody a přiklopíme korpusem. Necháme vychladit. Poté vyjmeme z formiček a poléváme Palettou obarvenou na červeno.
Suroviny na 10 ks (á 150 g)