Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Vánoční višňový řez

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 255 g Piškot Vista
170 g Vaječná melanž
25 g voda
50 g olej řepkový
1 g skořice mletá
1 g hřebíček mletý
Náplň 500 g QimiQ - smetanový základ
300 g Milram smetana ke šlehání 35%
100 g cukr moučkový
10 g vanilková pasta
Poleva 600 g Fruitful Višeň
8 g želatina plátková
50 g svařené víno

Příprava

Hmota: Směs, melanž, koření a vodu šleháme na 3. stupeň stroje 7 minut, na poslední minutu přidáme olej a mícháme na 1. stupeň. Hmotu nalijeme do ráfku 30 x 20 cm a pečeme na 160 °C cca 30 minut. 

Náplň: QimiQ ušleháme metlou do hladké konzistence, přidáme vanilku, cukr a šlehačku a vše společně metlou ušleháme. 

Poleva: Plátky želatiny namočíme ve studené vodě, višňovou náplň se svařeným vínem ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme namočenou želatinu a promícháme. 

Kompletace: Na upečený vychladlý korpus rozetřeme náplň, uhladíme, necháme v lednici zatuhnout, poté nalijeme polevu a necháme v lednici zatuhnout. Dekorujeme dle fantazie.

Vánoční višňový řez

Products

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.