Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Velikonoční kuřátka

Receptura

Množství Výrobek
Korpus 1: 1000 g Macaronmix
184 g voda
žlutá potravinářská barva
Korpus 2: 320 g Macaronmix
54 g voda
zelená potravinářská barva
Náplň a dekorace: 480 g Macaronmix
600 g máslo
50 g Compound

Příprava

Korpus 1: Suroviny mícháme na 1. rychlostní stupeň po dobu 10 min. Na silikonový papír nastříkáme hmotu - kolečka o hmotnosti 12 g a 5 g blízko u sebe. Necháme 2 hod. osychat. Pečeme při 130-150°C cca 25 min.

Korpus 2: Suroviny mícháme na 1. rychlostní stupeň po dobu 10 min. Na silikonový papír nastříkáme hmotu - 35 oválků dlouhých 8 cm s hmotností asi 10 g dostatečně daleko od sebe. Necháme 2 hod. osychat. Pečeme při 130-150°C cca 25 min.

Náplň: Máslo pokojové teploty smícháme se směsí a ochucovací pastou Compound.

Kompletace:  2 makronky tvořící tělo kuřátka slepíme 12 g náplně. Dekorujeme náplní obarvenou zelenou, červenou a oranžovou barvou.

Velikonoční kuřátka

Products

Macaronmix

Směs pro výrobu makronek, oblíbených francouzských cukrovinek s mandlovou chutí. Makronky bývají plněné náplní, ale používají se i samotné jako dekorace cukrářských výrobků.