Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Borůvkovo-tvarohový dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 340 g Piškot extra tmavý
200 g Vaječná melanž
60 g Voda
Tvarohová náplň: 500 g QimiQ-smetanový základ
250 g Tvaroh měkký
250 g Debic Duo
100 g Cukr moučka
Borůvková náplň: 300 g Frutafill borůvkový

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme nejvyšší rychlostí po dobu 8 min. Pečeme na 180°C po dobu 35 min.

Tvarohová náplň: Vyšleháme šlehačku. Ve druhém kotli vyšleháme QimiQ do hladka, poté přidáme cukr a tvaroh a zašleháme. Nakonec ručně přimícháme šlehačku, abychom neztratili objem.

Kompletace: Korpus rozkrojíme a vložíme do ráfku. Do poloviny tvarohové náplně zamícháme Frutafill a rozetřeme na korpus. Vložíme druhou část korpusu a zatřeme tvarohovou náplní. Dekorujeme podle fantazie, můžeme použít Scaldis.

Borůvkovo-tvarohový dort

Products

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Ken lactea 35%

Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.