Borůvkovo-tvarohový dort
Borůvkovo-tvarohový dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 340 g | Piškot extra tmavý |
200 g | Vaječná melanž | |
60 g | Voda | |
Tvarohová náplň: | 500 g | QimiQ-smetanový základ |
250 g | Tvaroh měkký | |
250 g | Debic Duo | |
100 g | Cukr moučka | |
Borůvková náplň: | 300 g | Frutafill borůvkový |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme nejvyšší rychlostí po dobu 8 min. Pečeme na 180°C po dobu 35 min.
Tvarohová náplň: Vyšleháme šlehačku. Ve druhém kotli vyšleháme QimiQ do hladka, poté přidáme cukr a tvaroh a zašleháme. Nakonec ručně přimícháme šlehačku, abychom neztratili objem.
Kompletace: Korpus rozkrojíme a vložíme do ráfku. Do poloviny tvarohové náplně zamícháme Frutafill a rozetřeme na korpus. Vložíme druhou část korpusu a zatřeme tvarohovou náplní. Dekorujeme podle fantazie, můžeme použít Scaldis.
Products
QimiQ - smetanový základ
Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.
Piškot extra tmavý
Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.
Ken lactea 35%
Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.