Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cincinnati (skořicový dort)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 100 g Biskvit karamelový
50 g vaječná melanž
50 g olej
0,3 g skořice mletá
Náplň: 400 g Arabesque Lait 34
320 g Milram šlehačka 35%
1,5 g skořice mletá
9,5 g Compound Irský krém

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na pomalý chod stroje po dobu 5 min. Hmotu nadávkujeme do ráfků o průměru 18 cm a pečeme při teplotě 180°C cca 30-40 min. dle gramáže.

Náplň: Šlehačku přivedeme k varu. Čokoládu Arabesque a Compound přelijeme převařenou šlehačkou. Necháme stát až do úplného rozpuštění čokolády. Důkladně promícháme a necháme vychladnout do druhého dne. Hmotu ve šlehacím stroji vyšleháme metlou na rychlý chod stroje, dokud nezískáme našlehanou hladkoué náplň.

Kompletace: Do ráfku vložíme korpus, zatřeme polovinou náplně, přiklopíme druhým korpusem a naplníme zbývající částí náplně. Dozdobíme podle vlastní fantazie.

Cincinnati (skořicový dort)

Products

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Arabesque Lait 34

Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Biskvit karamelový

Směs pro přípravu třené hmoty s chutí karamelu. Vhodný pro přípravu bábovek, koláčů i korpusů.