Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Čokoládový dort s lesním ovocem

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 500 g Double Choc Cake
100 g Vaječná melanž
100 g Voda
Náplň: 800 g Debic Duo
500 g Frutafill lesní ovoce
Dekorace: 300 g Paletta Cold Choco
Frutafill lesní ovoce

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. Hmotu natřeme do 2 kulatých ráfků a pečeme na 180°C.

Kompletace: Korpus natřeme Frutafillem, který jsme vmíchali do ušlehané smetany. Přiklopíme druhým korpusem, zatřeme náplní a nastříkáme dekorativní pruhy. Dort dáme vychladit, poté nastříkáme Palettu Cold Choco a dozdobíme Frutafillem (nebo ovocem).

Čokoládový dort s lesním ovocem

Products

Ken lactea 35%

Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.

Paletta Cold

Nátěrový gel pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.

Double Choc Cake

Směs s kousky pravé čokolády pro výrobu třených hmot, především tmavých čokoládových korpusů a chlebíčků pečených v tvořítkách (cakes).

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.