Čokoládový dort s malinou
Čokoládový dort s malinou
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota | 410 | g | Piškot Vista |
270 | g | Vaječná melanž | |
80 | g | olej slunečnicový | |
40 | g | voda | |
Náplň 1 | 10 | g | plátková želatina |
260 | g | Čokoláda Arabesque Noir 58 | |
250 | g | Frutafill Malina | |
50 | g | Debic máslo tradiční | |
70 | g | glukózový sirup | |
Náplň 2 | 65 | g | Vaječný bílek |
105 | g | glukózový sirup | |
250 | g | Milram šlehačka 35% | |
10 | g | plátková želatina | |
Poleva | 100 | g | Milram šlehačka 35% |
100 | g | Scaldis Dark |
Příprava
Hmota: Všechny suroviny kromě oleje šleháme po dobu 7 minut na 3. rychlostní stupeň. Na poslední 2 minuty snížíme rychlost a přidáme olej. Pečeme cca 35-40 minut na 170–180 °C (dle navážky a typu pece).
Náplň 1: Želatinu namočíme, Frutafill s glukózou zahřejeme k bodu varu. Vymačkáme želatinu, přidáme do nádoby s čokoládou a vše zalijeme horkým malinovým rozvarem. Vzniklou hmotu rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme máslo a znovu rozmixujeme.
Náplň 2: Namočíme želatinu. Vyšleháme bílky s glukózou. Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v mikrovlnné troubě. Do Náplně 1 postupně přidáváme rozpuštěnou želatinu, ušlehané bílky a smetanu. Vše promícháme.
Poleva: Smetanu svaříme se Scaldisem.
Kompletace: Vychladlý korpus rozkrojíme a promažeme hotovou čokoládovou pěnou, přiklopíme a dáme vychladit. Dekorujeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle fantazie.
Products
Piškot Vista
Směs pro nadýchaný piškotový korpus s pevnou texturou. Ideální na dortové korpusy, do formy na bábovku nebo beránka, použitelná i na pláty.