Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Čokoládový mousse s višní - dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 125 g Piškot Vista
80 g Vaječná melanž
10 g voda
25 g olej řepkový
Náplň 1 100 g Čokoláda Arabesque LAIT 34
200 g Čokoláda Arabesque NOIR 58
85 g mléko polotučné
85 g Milram smetana ke šlehání 35%
35 g Vaječný žloutek
18 g cukr krystal
4 g želatina plátková
20 g voda
Náplň 2 360 g Milram smetana ke šlehání 35%
Náplň 3 500 g Fruitful Višeň
10 g želatina plátková
Poleva 300 g Fruitful Višeň
5 g želatina plátková

Příprava

Hmota: Všechny suroviny mimo oleje, šleháme po dobu 7 minut na 3. rychlostní stupeň. Na poslední 2 minuty snížíme rychlost a přidáme olej. Hmotu rozdělíme do ráfků o průměru 15 cm. Pečeme na 170°-180°C  cca 35-40 minut (dle navážky typu pece).

Náplň 1: Obě čokolády smícháme a rozehřejeme. Želatinu namočíme ve vodě. Ve vodní lázni nahřejeme žloutky s cukrem na 82 až 84 °C. Mléko se smetanou svaříme a pomalu přidáváme do žloutkové hmot (nesmí se srazit). Tuto hmotu přidáme do rozpuštěných čokolád, promícháme a postupně přidáváme ušlehanou smetanu Náplň 2.

Náplň 2: Smetanu vyšleháme na cca 70%

Náplň 3: Fruitful rozmixujeme, zahřejeme a přidáme namočenou želatinu. Vylijeme do ráfku a dáme zamrazit.

Kompletace: Smíchané Náplně 1 a 2  lijeme do 1/2 formy, vložíme ovocnou proložku (Náplň3), dolijeme a zaklopíme korpusem. Vložíme do šokeru. Fruitful, zahřejeme a přidáme k němu namočenou želatinu. Zmrazený dort dekorujeme Fruitfulem se želatinou.

Čokoládový mousse s višní - dort

Products

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.