Čokoládový mousse s višní - dort
Čokoládový mousse s višní - dort
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Hmota | 125 | g | Piškot Vista |
80 | g | Vaječná melanž | |
10 | g | voda | |
25 | g | olej řepkový | |
Náplň 1 | 100 | g | Čokoláda Arabesque LAIT 34 |
200 | g | Čokoláda Arabesque NOIR 58 | |
85 | g | mléko polotučné | |
85 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
35 | g | Vaječný žloutek | |
18 | g | cukr krystal | |
4 | g | želatina plátková | |
20 | g | voda | |
Náplň 2 | 360 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
Náplň 3 | 500 | g | Fruitful Višeň |
10 | g | želatina plátková | |
Poleva | 300 | g | Fruitful Višeň |
5 | g | želatina plátková |
Příprava
Hmota: Všechny suroviny mimo oleje, šleháme po dobu 7 minut na 3. rychlostní stupeň. Na poslední 2 minuty snížíme rychlost a přidáme olej. Hmotu rozdělíme do ráfků o průměru 15 cm. Pečeme na 170°-180°C cca 35-40 minut (dle navážky typu pece).
Náplň 1: Obě čokolády smícháme a rozehřejeme. Želatinu namočíme ve vodě. Ve vodní lázni nahřejeme žloutky s cukrem na 82 až 84 °C. Mléko se smetanou svaříme a pomalu přidáváme do žloutkové hmot (nesmí se srazit). Tuto hmotu přidáme do rozpuštěných čokolád, promícháme a postupně přidáváme ušlehanou smetanu Náplň 2.
Náplň 2: Smetanu vyšleháme na cca 70%
Náplň 3: Fruitful rozmixujeme, zahřejeme a přidáme namočenou želatinu. Vylijeme do ráfku a dáme zamrazit.
Kompletace: Smíchané Náplně 1 a 2 lijeme do 1/2 formy, vložíme ovocnou proložku (Náplň3), dolijeme a zaklopíme korpusem. Vložíme do šokeru. Fruitful, zahřejeme a přidáme k němu namočenou želatinu. Zmrazený dort dekorujeme Fruitfulem se želatinou.
Products
Fruitful
Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.