Dort Prezident
Dort Prezident
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 650 g | Basis Cake |
100 g | vlašské ořechy | |
50 g | Čokoládová dekorace | |
200 g | máslo | |
300 g | vaječná melanž | |
200 g | Milram šlehačka 35% | |
Náplň: | 800 g | Hrušková povidla s jablky |
Dekorace: | 600 g | Arabesque Lait 34 / Arabesque Noir 58 |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 4 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 45-50 min.
Kompletace: Vychladlý korpus prokrojíme, promažeme povidly (povidly zatřeme i povrch dortu) a prolijeme rozpuštěnou čokoládou.
Suroviny na 4 ks á 800 g.
Products
Povidla
Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.
Arabesque Lait 34
Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Arabesque Noir 58
Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Čokoládová dekorace
Čokoládové šupinky vhodné jako dekorace pečených i nepečených cukrářských výrobků nebo do těsta.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.