Dort z bílé čokolády
Dort z bílé čokolády
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 1000 g | Basis Cake |
330 g | vaječná melanž | |
330 g | máslo | |
330 g | Arabesque Blanc 29 | |
330 g | mléko | |
Krém 1: | 150 g | Milram šlehačka 35% |
420 g | Arabesque Blanc 29 | |
Krém 2: | 200 g | Milram šlehačka 35% |
400 g | Arabesque Lait 34 |
Příprava
Korpus: Čokoládu rozpustíme, mléko ohřejeme. Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 2-3 minut. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu cca 60 min.
Krém 2: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu, vymícháme do hladka a necháme vychladit. Před plněním lehce prošleháme metlou na šlehacím stroji.
Kompletace: Boky vychladlého korpusu zatřeme mléčnou ganáží. Horní část dortu zatřeme bílou ganáží, mléčnou ganáží dodekorujeme.
Suroviny na 3 ks á 1040 g.
Products
Milram 35%
Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.
Arabesque Blanc 29
Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Arabesque Lait 34
Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.