Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Dvoubarevný čokoládový dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 300 g Basis Cake
250 g máslo
250 g voda
100 g vaječná melanž
370 g Arabesque Noir 58
Krém: 300 g Arabesque Blanc 29
300 g smetana zakysaná
210 g Milram šlehačka 35%

Příprava

Korpus: Čokoládu rozpustíme. Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 2-3 min. Hmotu dávkujeme do 2 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu cca 90 min.

Krém: Zakysanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu (obě stejné teploty - cca 30°C) smícháme. Přidáme šlehačku a lehce prošleháme do objemu metlou.

Kompletace: Krémem slepíme oba korpusy a obmažeme dort. Na povrchu pomocí lžíce nadekorujeme vlny. Dort lehce zasypeme kakaem.

Suroviny na 1 ks á 1980 g.

Dvoubarevný čokoládový dort

Products

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.