Dvoubarevný čokoládový dort
Dvoubarevný čokoládový dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 300 g | Basis Cake |
250 g | máslo | |
250 g | voda | |
100 g | vaječná melanž | |
370 g | Arabesque Noir 58 | |
Krém: | 300 g | Arabesque Blanc 29 |
300 g | smetana zakysaná | |
210 g | Milram šlehačka 35% |
Příprava
Korpus: Čokoládu rozpustíme. Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 2-3 min. Hmotu dávkujeme do 2 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu cca 90 min.
Krém: Zakysanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu (obě stejné teploty - cca 30°C) smícháme. Přidáme šlehačku a lehce prošleháme do objemu metlou.
Kompletace: Krémem slepíme oba korpusy a obmažeme dort. Na povrchu pomocí lžíce nadekorujeme vlny. Dort lehce zasypeme kakaem.
Suroviny na 1 ks á 1980 g.
Products
Arabesque Blanc 29
Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Arabesque Noir 58
Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.