Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Forest cake

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 200 g Piškot extra tmavý
110 g Vaječná melanž tekutá
40 g voda
18 g olej
Náplň: 100 g Frutafill lesní ovoce
Krém: 500 g Panna cotta
150 g Milram šlehačka 35%

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mimo oleje šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje. Na poslední minutu stroj přepneme na 2. rychlostní stupeň, vlijeme olej a necháme domíchat. Hmotu nalijeme do ráfku o průměru 18 cm a pečeme při 170°C cca 30 min.

Náplň: Vychladlý korpus natřeme Frutafillem lesní ovoce.

Krém: Panna Cottu se šlehačkou vyšleháme do hladké konzistence, natřeme na korpus a necháme odstát cca.10 min. Po částečném zatuhnutí povrch dortu upravíme kartou namočenou ve Frutafillu (vlnitý efekt) a dáme vychladit.

Forest cake

Products

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.