Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jablkový dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 250 g Piškot světlý
150 g Vaječná melanž tekutá
50 g Voda
Náplň 1: 1000 g Rosette
1000 g Frutafill jablečný
Náplň 2: 300 g Paletta Neutral
100 g Voda
Skořice

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Pečeme v ráfku o průměru 19 cm 30-35 min. při 170°C.

Náplň 1: Ušlehanou rostlinný krém Rosette smícháme s Frutafillem.

Náplň 2: Všechny suroviny zahřejeme na max. 80°C.

Kompletace: Korpus po upečení rozkrojíme na dvě poloviny, vložíme do dvou ráfků o průměru 22 cm, přetřeme náplní a zalijeme Palettou Neutral. Dekorujeme dle vlastní fantazie.

Jablkový dort

Products

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Rosette

Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.