Jablkový dort
Jablkový dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 250 g | Piškot světlý |
150 g | Vaječná melanž tekutá | |
50 g | Voda | |
Náplň 1: | 1000 g | Rosette |
1000 g | Frutafill jablečný | |
Náplň 2: | 300 g | Paletta Neutral |
100 g | Voda | |
Skořice |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Pečeme v ráfku o průměru 19 cm 30-35 min. při 170°C.
Náplň 1: Ušlehanou rostlinný krém Rosette smícháme s Frutafillem.
Náplň 2: Všechny suroviny zahřejeme na max. 80°C.
Kompletace: Korpus po upečení rozkrojíme na dvě poloviny, vložíme do dvou ráfků o průměru 22 cm, přetřeme náplní a zalijeme Palettou Neutral. Dekorujeme dle vlastní fantazie.
Products
Piškot světlý
Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.
Rosette
Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.