Jablkový dort
Jablkový dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 240 g | Piškot extra tmavý |
180 g | vaječná melanž | |
35 g | voda | |
Náplň 1: | 500 g | Milram šlehačka 35% |
500 g | mascarpone | |
80 g | Topmix S | |
100 g | Zeesan neutral | |
125 g | voda | |
100 g | cukr moučkový | |
Náplň 2: | 650 g | Frutafill jablečný |
155 g | cukr krystal | |
515 g | voda | |
80 g | Pudingpor | |
Dekorace: | 75 g | Arabesque Noir 72 |
75 g | Milram šlehačka 35% | |
70 g | Scaldis Dark | |
70 g | Scaldis White |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Hmotu natřeme do ráfku o průměru 22 cm. Pečeme při 200-230°C cca 8-12 min.
Náplň 1: Zeesan s vodou smícháme, přidáme ušlehanou šlehačku i ostatní suroviny.
Náplň 2: Frutafill smícháme s cukrem a 2/3 vody, přivedeme k varu. Zbylou část vody smícháme se směsí Pudingpor, za stálého míchání vlijeme do jablečné směsi a vaříme cca 1-2 min. Necháme částečně vychladnout.
Kompletace: Korpus zalijeme náplní 1 a necháme ztuhnout v chladu. Po vychlazení přidáme jablečnou náplň a dáme do lednice. Čokoládu přelijeme vroucí smetanou, promícháme a natřeme na povrch dortu. Dekorujeme kolečky ze Scaldisu.
Suroviny na 2 ks dortu.
Products
Pudingpor
Instantní směs pro přípravu klasického vařeného pudinku s vanilkovou příchutí.
Piškot extra tmavý
Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.
Topmix S
Instantní mléčný krém pro plnění cukrářských výrobků. Výrobek je s rumovou příchutí, ochucen tak, aby byl okamžitě použitelný pro likérové špičky.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Arabesque Noir 72
Kvalitní belgická hořká čokoláda se 72% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.