Křehký koláč s hruškou
Křehký koláč s hruškou
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto: | 130 | g | Mamas Pie |
35 | g | Debic máslo tradiční | |
10 | g | voda | |
Náplň 1: | 200 | g | Fruitful Hruška |
Náplň 2: | 80 | g | QimiQ smetanový základ |
25 | g | cukr moučkový | |
50 | g | tvaroh tučný | |
25 | g | Milram 35% | |
Poleva: | 45 | g | Milram 35% |
55 | g | Arabesque Lait 34 |
Příprava
Těsto: Směs Mamas Pie a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme vodu a spojíme v těsto. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm a pečeme při 170°C po dobu 20 min.
Náplň 2: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence, přidáme tvaroh, cukr a smetanu a šleháme do hladka. Poleva: Smetanu svaříme, přelijeme jí čokoládu a necháme chvíli stát. Vymícháme do hladké konzistence.
Kompletace: Upečený korpus vložíme do ráfku s fólií. Na korpus nastříkáme hruškovou náplň 1, zalijeme náplní 2, uhladíme a zachladíme. Vychlazenou tartaletku zalijeme ganáží (polevou) a opět zachladíme.
Dekorace: Dekorujeme rozpuštěnou čokoládou, pařížskou šlehačkou a kostičkami Fruitfulu Hruška.
Products
Mamas Pie
Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).
QimiQ - smetanový základ
Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.
Máslo
Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.
Máslo
Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.
Fruitful
Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.