Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Křehký koláč s hruškou

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 130 g Mamas Pie
35 g Debic máslo tradiční
10 g voda
Náplň 1: 200 g Fruitful Hruška
Náplň 2: 80 g QimiQ smetanový základ
25 g cukr moučkový
50 g tvaroh tučný
25 g Milram 35%
Poleva: 45 g Milram 35%
55 g Arabesque Lait 34

Příprava

Těsto: Směs Mamas Pie a kostičky studeného másla dáme do kotlíku a mícháme do konzistence hrubého písku. Přidáme vodu a spojíme v těsto. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát, vložíme do tartaletkové formy o průměru 19 cm a pečeme při 170°C po dobu 20 min.

Náplň 2: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence, přidáme tvaroh, cukr a smetanu a šleháme do hladka. Poleva: Smetanu svaříme, přelijeme jí čokoládu a necháme chvíli stát. Vymícháme do hladké konzistence.

Kompletace: Upečený korpus vložíme do ráfku s fólií. Na korpus nastříkáme hruškovou náplň 1, zalijeme náplní 2, uhladíme a zachladíme. Vychlazenou tartaletku zalijeme ganáží (polevou) a opět zachladíme.

Dekorace: Dekorujeme rozpuštěnou čokoládou, pařížskou šlehačkou a kostičkami Fruitfulu Hruška.

Křehký koláč s hruškou

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Máslo

Kvalitní máslo zpracované tradiční metodou. Perfektní pro použití při vaření, do krémů, ale i do pekařských výrobků. Příjemná máslová chuť při všech způsobech zpracování.

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.