Letní ovocný dort
Letní ovocný dort
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 680 g | Piškot extra tmavý |
400 g | Vaječná melanž | |
60 g | Voda | |
Náplň 1: | 500 g | Zeesan jahoda |
625 g | Voda | |
2500 g | Debic Duo | |
Náplň 2: | 1800 g | Frutafill jahodový |
Dekorace 1: | 1200 g | Jahody |
900 g | Maliny | |
300 g | Borůvky | |
Dekorace 2: | 1200 g | Paletta Neutral |
600 g | Voda | |
Dekorace 3: | 500 g | Scaldis Dark |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Hmotu natřeme do 3 ráfků o průměru 18 cm a pečeme na 180°C cca 20 min. Po vychladnutí každý z korpusů rozřízneme na 4 ks.
Náplň 1: Zeesan rozmícháme v předepsaném množství vody a ručně vmícháme do ušlehané smetany.
Kompletace: Korpus vložíme do ráfku. Na korpus rozetřeme polovinu šlehačkové náplně, Frutafill, zatřeme druhou polovinou náplně a dáme vychladit. Na vychlazený dort aplikujeme ovoce, zastříkneme Palettou Neutral. Jako dekoraci můžeme použít Scaldis.
Products
Piškot extra tmavý
Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.
Ken lactea 35%
Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.
Scaldis
Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.
Paletta Neutral
Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.