Madagaskar (čokoládový dort s černým rybízem)
Madagaskar (čokoládový dort s černým rybízem)
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 90 g | Piškot extra tmavý |
55 g | vaječná melanž | |
10 g | voda | |
Náplň 1: | 40 g | Darinka Džem extra Černý rybíz |
Náplň 2: | 220 g | Arabesque Noir 58 |
295 g | Milram šlehačka 35% | |
90 g | Monin černý rybíz | |
Poleva: | 100 g | Arabesque Noir 58 |
100 g | Milram šlehačka 35% |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny smícháme a šelháme po dobu 5 min. Hmotu natřeme do 2 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při 170-190°C po dobu 30 min. (dle typu pece).
Náplň: Šlehačku přivedeme k varu a přilijeme k čokoládě Arabesque a Moninu. Lehce promícháme a dáme vychladit do druhého dne.
Kompletace: Korpus vložíme do ráfku, zatřeme rybízovou náplní. Vychlazenou ganáž vyšleháme a natřeme na korpus. Přiklopíme druhým korpusem, znovu zatřeme ganáží a dáme vychladit.
Poleva: Šlehačku svaříme s čokoládou. Hmotou polijeme vychlazený dort.
Products
Piškot extra tmavý
Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.
Milram 35%
Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.
Arabesque Noir 58
Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.