Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malinový dort

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 225 g Piškot extra tmavý
135 g Vaječná melanž
45 g voda
Náplň 1 410 g pomazánkové máslo
410 g Milram 35%
85 g cukr moučka
Náplň 2 295 g Frutafill Malina
5 g plátková želatina
Dekorace 100 g Frutafill Malina
80 g mandle (plátky)

Příprava

Těsto: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň po dobu 7 min. Hmotu dávkujeme do formy o průměru 24 cm. Pečeme při 170°C podobu 20-30 min.

Náplň 2: Frutafill zahřejeme, přidáme namočenou plátkovou želatinu a promícháme. Hmotu nalijeme do ráfku o průměru 24 cm a dáme vychladit.

Náplň 1: Všechny suroviny vyšleháme v tuhý krém.

Kompletace: Vychladlý korpus rozkrojíme na půl. Na korpus rozetřeme třetinu krému a vložíme vychlazenou malinovou vsuvku. Zatřeme druhou třetinou krému, přiklopíme korpusem a na chvíli zatěžkáme, aby byl dort v rovině. Vrch i boky obmažeme zbylým krémem. Povrch dortu zatřeme Frutafillem, boky a okraje dortu obsypeme opraženými plátky mandlí.

Malinový dort

Products

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.