Malinový dort
Malinový dort
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 225 | g | Piškot extra tmavý |
135 | g | Vaječná melanž | |
45 | g | voda | |
Náplň 1 | 410 | g | pomazánkové máslo |
410 | g | Milram 35% | |
85 | g | cukr moučka | |
Náplň 2 | 295 | g | Frutafill Malina |
5 | g | plátková želatina | |
Dekorace | 100 | g | Frutafill Malina |
80 | g | mandle (plátky) |
Příprava
Těsto: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň po dobu 7 min. Hmotu dávkujeme do formy o průměru 24 cm. Pečeme při 170°C podobu 20-30 min.
Náplň 2: Frutafill zahřejeme, přidáme namočenou plátkovou želatinu a promícháme. Hmotu nalijeme do ráfku o průměru 24 cm a dáme vychladit.
Náplň 1: Všechny suroviny vyšleháme v tuhý krém.
Kompletace: Vychladlý korpus rozkrojíme na půl. Na korpus rozetřeme třetinu krému a vložíme vychlazenou malinovou vsuvku. Zatřeme druhou třetinou krému, přiklopíme korpusem a na chvíli zatěžkáme, aby byl dort v rovině. Vrch i boky obmažeme zbylým krémem. Povrch dortu zatřeme Frutafillem, boky a okraje dortu obsypeme opraženými plátky mandlí.
Products
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.